Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDD “Merhamet”: “Merhamet” Sarajevo se lažno predstavlja

merhamet

Savez dobrotvornih društava “Merhamet” u Bosni i Hercegovini tvrdi da se predstavnici “Merhameta” Sarajevo lažno predstavljaju kao državna organizacija trošeći novac koji je namijenjen korisnicima.

Savez je danas u Sarajevu održao konferenciju za medije na kojoj su naglasili da na nepravilnosti ukazuju 13 godina, ali da još ništa nije poduzeto da nadležni organi kažu ko je upravu.

Predsjednik Skupštine Saveza Fikret Draganović je kazao da u, kako ga naziva, “sarajevski Merhamet” dolaze milioni KM koje troše ljudi koji ga vode na čelu s Hajrudinom Šahićem.

– Mi ukazujemo na kriminal, ali nismo nadležni da rješavamo problem. Prije deset godina finansijska policija je ušla u ‘Merhamet’ Sarajevo i sačinila izvještaj, utvrđen je kriminal u nekoliko Merhemetovih firmi, ali niko ništa ne poduzima – rekao je Draganović.

Generalni sekretar Saveza Osman Pekarić je istakao da je nekoliko firmi ugašeno, a da se ne zna gdje je novac. Među njima su, kako je naveo, farme kunića, koza, zečeva.

– Tražimo da se konačno stavi tačka na lažni ‘Merhemet’ i na kriminal u toj organizaciji – kazao je Pekarić na konferenciji za medije u Sarajevu.

Ustvrdio je da je predsjednik krovnog “Merhameta” Safet Pilić te da su svi drugi lažni.

Pozvali su “Merhamet” Sarajevo da se pridruži Savezu dobrotvornih društava “Merhamet” u BiH. Smatraju da samo tako mogu biti od koristi svojim korisnicima, zbog čega su i nastali.