SDP BiH Ilidža kampanju počela na Vrelu Bosne

sasa magazinovic

Kandidati SDP-a BiH Ilidža su predizbornu kampanju počeli 3. septembra aktivnostima na Vrelu Bosne. Pored kandidata, zvaničnom početku kampanje su prisustvovali članovi, aktivisti i simpatizeri SDP-a BiH, kao i predsjednik GO SDP BiH, Saša Magazinović.

Prodaja zemljišta na Vrelu Bosne kuvajtskom investitoru je odraz loše vladavine trenutnih općinskih vlasti. To je razlog zbog kojeg se SDP BiH Ilidža odlučila da kampanju počne simbolično, pet do dvanaest na Vrelu Bosne.

Prisutnima su se obratili predsjednik SDP BiH Ilidža i vijećnik u OV Ilidža, Samir Avdić i kandidat za načelnika, Elvis Hadžić. Oni su zajedno s kandidatima ponovo izrazili jasan stav, a to je da je prodaja zemljišta neprihvatljiva i pogubna. Tom prilikom je upućen poziv javnosti da podrže SDP BiH Ilidža u nastojanju da javna dobra sačuva kao takvim. Hadžić je naglasio da Ilidža ne smije biti mjesto privilegiranih pojedinaca, već mjesto jednakih mogućnosti i prava.

SDP BiH Ilidža je sloganom #VreloBosneZaSveNas podržalo nezadovoljstvo građana prodajom općinskog zemljišta na Vrelu Bosne. Jer prodaja nacionalnog blaga je prodaja države BiH.

Potom su kandidati SDP BiH Ilidža kroz razgovor sa sugrađanima ukazivali na probleme i prijedloge rješenja za iste u lokalnoj zajednici.