Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP BiH pružio podršku korisnicima kredita u “švicarcima”

sdp-svicarci111

Nakon što je Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH na svojoj posljednjoj sjednici razmatralo problem kredita bh. građana u švicarskim francima i usvojilo zaključak da se pokuša pomoći udruženjima i građanima koji su pogođeni navedenim problemom, danas je u Sarajevu predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić održao sastanak sa predstavnicima Udruženja korisnika kredita Švicarac.

Tema sastanka je bio zajednički model za rješenje ovog problema, te buduće djelovanje SDP BiH u zakonodavnim organima po ovom pitanju. Na sastanku je dogovoreno da zastupnici SDP BiH u državnim i entitetskim zakonodavnim tijelima upute u parlamentarnu proceduru zakonske prijedloge koji će biti na tragu rješenja problema korisnika ovih kredita.

Zakonska rješenja bi bila slična onima koja se već primjenjuju u Hrvatskoj i Crnoj Gori, a uključivala bi konverziju kredita iz švicarskih franaka u valutu euro.

Na kraju sastanka je još jednom ponovljena neupitna podrška SDP BiH i predsjednika Nikšića nastojanjima u rješavanju problema građana opterećenih ovim kreditima, te su pozvani i ostali politički subjekti u BiH da u zakonodavnim tijelima podrže buduća zakonska rješenja, koja će dovesti do konačnog rješavanja problema korisnika kredita u švicarskim francima.