Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP i DF podnijeli krivičnu prijavu protiv pravobranilaca Općine Ilidža

ilidza

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH i Demokratska fronta (DF) BiH podnijeli su krivičnu prijavu protiv pravobranilaca Općine Ilidža.

Te dvije stranke danas u saopćenju podsjećaju da su “javnosti ukazali da je nezakonito izgrađen parking u koritu rijeke Željeznice na Ilidži”, te najavljuju da će iskoristiti legitimna i legalna sredstva kako bi se taj čin općinskih vlasti adekvatno sankcionirao.

– Shvativši da i nakon pet mjeseci općinski pravobranioc neće reagovati na zahtjev klubova vijećnika SDP-a BiH i DF-a BiH da provjeri zakonitost postupka u izgradnji parkinga, odlučili smo se da protiv istog podnesemo krivičnu prijavu. Smatramo da je zbog propuštanja dužnosti nadzora i nesavjesnog postupanja, općinski pravobranioc nanio materijalnu štetu Općini Ilidža u iznosu od 10.000 KM. Samovoljna odluka načelnika Općine Ilidža Senaida Memića o izgradnji parkinga na pomenutoj lokaciji je kulminacija krajnje sumnjivih odluka i radnji u njegovoj izvedbi i njegove SDA. Shodno tome, SDP-u BiH i DF-u BiH nije ništa drugo preostalo nego da zaštite opće dobro podnošenjem krivične prijave protiv općinskog pravobranilaca kojem je to također imperativ – navodi se u saopćenju SDP-a i DF-a.