Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP: Nesposobna vlast u FBiH zaustavila izgradnju i energetskih objekata

sdp_predsjednistvo

Nakon što je zaustavila gradnju autoputa u Federaciji BiH, vlast predvođena sa Izetbegovićevom SDA i Čovićevim HDZ- om u pitanje je dovela i realizaciju ključnih projekata u oblasti energetike koji su pripremani godinama.

Najsvježiji primjer je izgradnja HE Vranduk koja je zaustavljena praktički prije nego je i počela!

Rezultat je ovo nesposobnosti, javašluka i lopovluka kadrova vladajućih stranaka, koji nisu u stanju niti jedan projekat uspješno provesti do kraja. Ova vlast iz dana u dan pokazuje kako ne zna ništa graditi, već samo pričati o nevidljivim autoputevima i izmišljenim radnim mjestima.  

Vlasti u FBiH dužne su građanima objasniti zašto je izgradnja HE Vranduk obustavljena i šta se poduzima kako bi se ova investicija veća od 100 miliona KM nastavila.

Također, krajnje je vrijeme da vlast položi račune i u vezi sa najvećom poslijeratnom investicijom – izgradnjom Bloka 7 u TE Tuzla, koja je također u potpunoj blokadi, a informacije u vezi sa ovim kriju se, ne samo od javnosti, već i od Parlamenta FBiH.

Zbog privatnih interesa pojedinaca iz SDA ugrožena je najveća investicija u energetski sektor i ozbiljno se dovodi u pitanje opstanak rudnika uglja i sudbina hiljada rudara i njihovih porodica.

sdp