BiH

Ogradili se

SDP: Nije potpisan nikakav sporazum sa SDA, oni su zaslužni za devastaciju Brčko distrikta

22/11/2020

"Ni u kojem slučaju SDP neće pristati na saradnju sa SDA i njenim satelitima"

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine nije potpisala i neće potpisati bilo kakav koalicioni sporazum sa SDA, saopćeno je iz ove stranke, a nakon što su meidji objavili da su u Brčkom SDA i SDP potpisali koalciiju.

“Našim Statutom, donošenje odluka o koalicijama u nadležnosti je Glavnog odbora SDP BiH, tako da nikakav potpis čelnika SDP-ove oganizacije u Brčko Distriktu ne obavezuje SDP BiH. Doduše, ovakav jednostran akt proizvodi posljedice za onoga ko je mimo odluke organa SDP odlučio da krene u jednu takvu avanturu, bez obzira o kome se radi.  Ni u kojem slučaju SDP neće pristati na saradnju sa SDA i njenim satelitima, jer je SDA upravo jedna od najzaslužnijih stranaka za totalnu devastaciju Brčko Distrikta, ali i ostatka Bosne i Hercegovine.

SDA ne može predstavljati nikakvu politiku napretka, bez obzira na izborni rezultat. Svi, eventualno, slični potezi pojedinaca iz SDP-a će biti  sankcionirani od strane organa partije, te nikome neće biti dozvoljeno da se igra sa ugledom SDP BiH zbog svojih ličnih interesa”, ističu iz SDP-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.