Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP osuđuje atake na multietnički karakter Sarajeva

BiH

narodno
FOTO Oslobođenje

Kantonalni odbor SDP BiH Sarajevo osuđuje kontinuirane atake na građanski i multietnički karakter Sarajeva i ugrožavanje demokratskih tekovina u koje spadaju osnovna ljudska prava i slobode i sekularni karakter države i njenih institucija.

Zbog posljednjeg nemilog događaja ispred Narodnog pozorišta i događaja oko predstave Olivera Frljića na sarajevskom MESS-u, KO SDP BiH Sarajevo smatra da rukovodstvo MESS-a i MUP-a KS moraju dati odgovor ko je doveo sigurnost građana u pitanje i na čiji pritisak se sve odigralo na štetu građana i njihovih prava, saopćeno je iz KO SDP BiH Sarajevo.

Poštivanje ljudskih prava i sloboda, u koje spadaju sloboda misli, savjesti i vjeroispovjesti, kao i sloboda izražavanja predstavlja neodvojivu tekovinu savremene civilizacije. Građani Sarajeva zaslužuju da žive u otvorenom društvu zasnovanom na slobodi, jednakosti i pravdi, smatraju u SDP-u BiH Sarajevo.

KO SDP BiH Sarajevo smatra da je “svaka manipulacija nacionalnim i vjerskim osjećajima samo maska, koja treba da kamuflira očajno socijalno i ekonomsko stanje građana i oni to prepoznaju”.

U ovoj stranci podvlače da su pravi problemi Sarajeva i BiH siromaštvo, apatija, katastrofalno stanje ekonomije i komunalnih službi, odlazak mladih u inostranstvo sa kartom u jednom smjeru, koji će, ako se nastave, rezultirati praznim fakultetskim amfiteatrima i pozorišnim salama.