Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP predao kandidatske liste: Mostar ne smije ostati bez izbora

BiH

niksic sdp (2)

U simboličnom defileu velikog broja mladih ljudi, predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić danas je došao pred zgradu Centralne izborne komisije BiH, gdje je predao kandidatske liste za lokalne izbore. Defileom je ova stranka željela pokazati javnosti na simboličan način da na svojim listama ove godine ima čak 40 posto mladih ljudi, javlja reporter novinske agencije Patria.

Nikšić je novinarima rekao da SDP izlazi spreman na izbore sa konkretnim i korektnim programom, te je poručio da će se odlučno suprotstaviti svim podjelama kao što je primjera radi Grad Mostar.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li je ovaj slučaj završen, on je istakao da Mostar ne smije ostati bez izbora. SDP je danas predao 96 lista za općinska vijeća, s mogućnošću da taj broj se do ponedjeljka poveća na 100.

Što se tiče načelničkih pozicija, rekao je da imaju u dvije općine zajedničkog kandidata sa Demokratskom frontom, te da će podržati sedam nezavisnih kandidata sa nekim drugim političkim partijama.

niksic sdp (1)

Danas je govorio i o disproporociji rezultata Popisa stanovništva i registriranih građana na biračkim spiskovima, te je kazao da će oni kao partija već danas u CIK-u zahtjevati da se to riješi i istraži.

Na pitanje novinara Patrije koliko misli da je bilo odstupanja s obzirom da i nerezidenti među popisanima, imaju pravo glasa, Nikšić je rekao da bez obzira na to, disproporcija je opet velika.

-CIK je dužan uraditi analize i riješiti ovaj slučaj. Mi kao politička partija spremni smo im pomoći u tome, poručio je Nikšić.

sdp