Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zastupnik u skupštini ks

SDP predložio Igora Stojanovića za potpredsjednika Federacije BiH

igor stojanovic

U petak će se održati nastavak konstituirajuće sjednice i prva redovna sjednica novog saziva Doma naroda FBiH, a prema najavljenom dnevnom redu nije izbor rukovodstva Federacije BiH

Zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Federacije BiH Igor Stojanović bit će kandidat ove stranke za potpredsjednika Federacije BiH iz reda srpskog naroda, potvrđeno je iz ove stranke.

Njegovo ime biće upućeno Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine na provjeru.

Podsjećamo, ranije je SDA je iz reda bošnjačkog naroda predložila Refika Lendu, nekadašnjeg načelnika Novog Travnika, koji je obavljao i funkcije u Parlamentu FBiH, dok je HDZ predložio Lidiju Bradaru, koja je obavljala više funkcija na različitim nivoima vlasti.

U Klubu Srba, iz kojeg je predložen Igor Stojanović SDP ima osam delegata, koalicija okupljena oko HDZ-a tri, DF tri, SDA dva, SNSD dva, Liberalna stranka, Novi početak, Naša stranka, Srpsko jedinstvo i Srpska sloga po jednog.

U petak će se održati nastavak konstituirajuće sjednice i prva redovna sjednica novog saziva Doma naroda FBiH, a prema najavljenom dnevnom redu nije izbor rukovodstva Federacije BiH.