Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP: Svi građani BiH trebaju biti ponosni na ZAVNOBiH

BiH

sdp-tuzla2

Socijaldemokratska partija BiH za Dan državnosti upućuje čestitke građanima Bosne i Hercegovine, pripadnicima svih njenih naroda i onima koji BiH osjećaju svojom domovinom.
Dan državnosti naše zemlje je nastao na osnovama ZAVNOBiH-a, idealnom temelju, na kojem svi građani naše zemlje zajedno trebaju graditi ljepšu budućnost za sebe, ali i za generacije koje dolaze.

Svi građani i svi narodi u BiH mogu i trebaju biti ponosni na ZAVNOBiH i njegove poruke, a vijećnici ZAVNOBiH-a ostaju upisani zlatnim slovima u historiji BiH, jer su nas svrstali na stranu svjetske antifašističke koalicije, te su se suprotstavili mržnji, podjeli i fašizmu u Drugom svjetskom ratu.

Upravo je na ovoj sjednici odlučeno da narodi BiH hoće da njihova zemlja, koja nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego i srpska, i hrvatska, i muslimanska, bude zemlja u kojoj je osigurana puna ravnopravnost i jednakost svih građana.

ZAVNOBiH je bio i ostao čvrsta brana prošlim, sadašnjim i budućim porukama o podjeli BiH, a svi oni koji i dalje imaju bilo kakve nade da će u podjelama uspjeti, poručujemo da, sve dok je SDP BiH, njihovi naumi nikada neće postati realnost.

sdp