BiH

paralment fbih

SDP traži da tema budu enormna poskupljenja, SDA želi smjenu Miomirke Melank

28/06/2022

Dnevni red će biti utvrđen nakon isteka redovnog jednosatnog termina za postavljanje zastupničkih pitanja i podnošenje inicijativa

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) je u dosadašnjem toku redovne sjednice Predstavničkog doma Federalnog parlmenta podnio inicijativu za smjenu zastupnice Naše stranke Miomirke Melank s mjesta predsedavajuće parlamentarne komisije za ljudska prava i članice Komisije za obrazovanje, nauku i sport.

SDA je kao razlog naveo “islamofobične i šovinističke izjave zastupnice Melank o ezanu, tradicionalnom islamskom pozivu na molitvu”.

U dosadašnjem toku sjednice, podnesena je još jedna inicijativa, a dolazi iz zastupničkog Kluba Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.

SDPBiH traži da Federalna vlada podnese informaciju o enormnim poskupljenjima ne samo nafte i naftnih derivata već i osnovnih životnih namirnica u Federaciji BiH. SDP-e će također tražiti da ova tema bude jedna od tačaka dnevnog reda današnje sjednice.

Dnevni red će biti utvrđen nakon isteka redovnog jednosatnog termina za postavljanje zastupničkih pitanja i podnošenje inicijativa.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.