Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP Tuzla: Lokalni izbori potvrdili nezaustavljiv rast rejtinga u TK

sdp-tuzla

Upravo završeni lokalni izbori, na kojima je Socijaldemokratska partija BiH (SDP BIH) u Tuzlanskom kantonu osvojila čak pet načelničkih, odnosno gradonačelničkih pozicija, odnosno da 2/3 građana Tuzlanskog kantona za načelnika ima socijaldemokratu, još jednom su potvrdili tezu Službe za informisanje KO SDP BiH Tuzla koja je nedavno objavila podatak da SDP bilježi rast rejtniga u TK, kaže se u saopćenju Službe za odnose s javnošću KO SDP BiH Tuzla.

Naime, na osnovu podataka Sekretarijata za informisanje KO SDP BiH Tuzla, u proteklih osam mjeseci viralni media rejting SDP u Tuzlanskom kantonu znatno je porastao, a prisustvo u elektronskim medijima utjecalo je na poboljšanje kako eksterne tako i interne komunikacije uz pozitivan feedback članova i simpatizera SDP-a s konstantnom tendencijom rasta.

Sistemsko media planiranje jedan je od ključnih preduslova za kvalitetnu promociju aktivnosti SDP-a na području Tuzlanskog kantona,a koja od permanentno od novembra mjeseca 2015. radi na stvaranju pretpostavki za kvalitetniju promidžbu u javnosti, a u posljednje vrijeme bilježi i evidentan porast medijskog aktiviteta.

Socijaldemokratska partija BiH za samo godinu dana pokazala je da se zna mijenjati, najozbiljnije je prihvatila kritiku građana koji su je kaznili na prošlim izborima, prvenstveno zbog koalicije sa SDA i sada se vraća na političku scenu TK-a. Naime, paralelno s potpunom demokratskom preobrazbom, odnosno promjenom rukovodstva, a shodno relevantnim inputima, rejting SDP u Tuzlanskom kantonu konstantno raste.

Daleko od očiju javnosti u TK mobiliziran je najveći broj, mladih i perspektivnih kadrova SDP-a, piše Centralni, a koji od posljednjih opštih izbora kontinuirano rade na terenu direktno s građanima s ciljem anulacije negativnog, odnosno afirmacije “novog vala” SDP kako ga u partijskim krugovima zovu, a koji je zaslužan za porast rejtinga ove partije, čak i u lokalnim zajednicama gdje SDP nije dominantan.

Rukovodstvo Socijaldemokratske partije u TK upravo afirmacijom mladih kadrova, stvara snažne fundamente za pozicioniranjem novog, jakog i drugačijeg SDP, pa je u narednom periodu za očekivati svojevrstan rebranding SDP na prostorima tuzlanske regije.