Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP u Jablanici: Želimo graditi BiH i društvo za sve nas

sdp jablanica

Predstavljanjem kandidata za općinska vijeća u Jablanici, nastavljena je kampanja Socijaldemokratske partije BiH za lokalne izbore.

Ovom prilikom SDP BiH je na platou Muzeja Bitke za ranjenike predstavio kandidate za općinska vijeća u Konjicu i Jablanici.

Socijaldemokrati su iz Jablanice još jednom poslali poruku da žele graditi BiH i društvo za sve nas, u kome nije bitno ko se kako zove i odakle dolazi.

sdp jablanica1

„Jablanicu smo odabrali kao simbolični početak kampanje, jer kantonalni odbor SDP BiH HNK na ovim izborima svim građanima želi poslati poruku o jedinstvu i BiH za sve nas. Evidentno je da su širom našeg kantona lokalna infrastruktura i problemi građana zanemareni. Mi to želimo i mi to možemo promijeniti, umjesto da se, kao stranke na vlasti, samo deklarativno zalažemo za promjene“, rekao je Zoran Mikulić, predjednik Kantonalnog odbora SDP BiH HNK.

Generalni sekretar Irfan Čengić je naveo da je SDP BiH jedina partija koja je do sada predstavila svoj izborni program za predstojeće lokalne izbore.

„Nijedna druga stranka do sada nije predstavila izborne programe, jer će oni svoju kampanju temeljiti na strahu. Strahu od novih ratova i strahu od novih podjela. Upravo je strah glavna odlika njihovih kampanja, jer oni ne znaju ponuditi ništa novo građanima“, dodao je Čengić.

sdp jablanica2

Damir Šabanović, kandidat SDP BiH za načelnika Općine Jablanica, u svom obraćanju naveo je da će ovogodišnje izbore spremno dočekati, pogotovo što u svom izbornom programu nude rješenja akutnih problema građana ove općine.

„Ovdje smo počeli svoju kampanju, jer je ovo mjesto koje je simbolizira jednakost među
narodima. Zato i želimo krenuti sa kampanjom sa ovog mjesta, upravo da dokažemo da želimo da se bavimo rješavanjem problema svih naših sugrađana, bez obzira o kakvim se problemima radi i bez obzira odakle oni dolaze“, naveo je Šabanović.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je dodao da radikalizacija trenutne situacije u našoj zemlji odgovara nacionalističkim strankama.

„Takvom radikalizacijom žele da se zaboravi na njihova mnogobrojna neispunjena obećanja, od stotinu hiljada radnih mjesta, pa sve do investicija u izgadnju autoputeva. Ne samo da aktuelna vlast nije u stanju napraviti nijedan novi kilometar autoputa, nego sada nisu u stanju isplatiti penzije na vrijeme…Šta onda očekivati od njih za dvije godine?
SDP nudi konkretna rješenja problema građana i znamo način na koji ćemo poboljšati život
građana u lokalnim zajednicama“, zaključio je Nikšić.