Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP u Mostaru: Jasna je razlika između onih na vlasti i nas

sdp tribina mostar

Grad Mostar bio je domaćin javne tribine Socijaldemokratske partije BiH, sa kojom je nastavljen rad na finalizaciji nacrta Izbornog programa – Plan 10.

Prisutnim su se obratili predstavnici SDP-a iz lokalnih i kantonalne organizacije SDP Hercegovačko-neretvanskog kantona, te predstavnici SDP-a iz zakonodavne vlasti.

Građani, članovi i simpatizeri SDP BiH su večeras, također, svojim prijedlozima direktno participirali u izradi Izbornog programa – Plan 10.

Na tribini je ponovo naglašeno da je jučerašnjim nedolaskom zastupnika SDA i HDZ na vanrednu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH potvrđeno da ove stranke imaju zajednički cilj, a to je dodatno razbijanje BiH, kažu iz SDP-a, čije saopćenje prenosimo u cjelosti:

SDA i HDZ odbijanjem promjena izbornog zakonodavstva žele stvoriti atmosferu u kojoj rezultati ovogodišnjih općih izbora neće biti implementirani, jer je očigledno da neće ići u njihovu korist.

Očito je kako ove dvije stranke od cijele BiH namjeravaju napraviti novi “slučaj Mostar“, u kojem već deset godina nema izbora, ali u kojem su njihovi predstavnici u tom periodu potrošili pola milijarde KM iz budžeta ovog grada, bez ikakve kontrole i bilo čije odluke.

Građani Mostara najbolje znaju kako je deset godina biti pod ovakvom vlašću, kojoj je najbitnija raspodjela budžetskog plijena i kojoj su interesi građana na posljednjem mjestu.

„SDP BiH izradom Plana za 10 ima namjeru kreirati jednu sasvim novu političku paradigmu u Bosni i Hercegovini. To znači da želimo svoj fokus u potpunosti staviti na konkretna životna pitanja građana u cijeloj BiH.

Želimo pobijediti na izborima i napraviti većinu bez nacionalnih stranaka, kako bi ovu zemlju nepovratno postavili na kolosijek istinskih vrijednosti i boljeg života svih građana.

Razlika između onih koji su na vlasti i nas je jasna. Nama trebaju poluge sistema kako bismo služili građanima i radili za njihovo dobro, a samim tim i za dobro sve naše djece. Njima sistem treba da nad građanima, njihovim resursima i njihovim dobrima vladaju“, rečeno je, između ostalog, na tribini u Mostaru.