SDP upozorava na rodbinske veze prilikom dodjele tendera u TK

aerodrom tuzla – milioniti putnik4

Kantonalni odbor SDP-a Tuzla saopćio je da je na raspisanom tenderu posao za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji zgrade putničkog terminala Međunarodnog aerodroma Tuzla u vrijednosti 2,2 miliona maraka dobila firma Hasana Topčagića, brata SDA-ovog ministra u Vladi Tuzlanskog kantona, Huseina Topčagića.

– Evidendno da se pritisak vršio na direktora aerodroma u Tuzli Rifeta Karasalihovića, koji potpisuje sporni ugovor. U toku je i tender koji je raspisan i za drugu fazu izgradnje putničkog terminala. Ponude za tender su davno dostavljene, a javnost i dalje ne zna koja firma je izabrana za izvršenje izgradnje putničkog terminala u drugoj fazi – ističe se u saopćenju.

Iz SDP-a tvrde da je ovo “samo jedan u nizu namještenih tendera i konkursnih procedura od strane SDA, u kojima se novcem građana finansiraju firme koje su u vlasništvu isključivo osoba povezanih uskim rodbinskim vezama sa vrhom SDA, pa u ovom slučaju i Vlade TK”.

– Ovakav odnos prema Međunarodnom aerodromu Tuzla, koji je postao jedna od najpozitivnijih priča Bosne i Hercegovine, dovodi do sistemskih urušavanja vrijednosti na kojima su naši kadrovi uspostavili Međunarodni aerodrom Tuzla, pa tako i doveli svjetsku kompaniju WizzAir – navodi se u saopćenju za javnost KO SDP Tuzla.