Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP: Van snage hitno staviti odluku o poskupljenju grijanja

predsjednistvo sdp apr

Socijaldemokratska partija BiH (SDP) još jednom poziva Vladu Kantona Sarajevo da hitno van snage stavi odluku o poskupljenju grijanja, smatrajući je nezakonitom.

-Pravno je neodrživo, a politički bezobzirno donositi odluku o povećanju cijene zadnjeg dana mjeseca maja i odrediti da se odluka primjenjuje od 1. aprila, a o tome građane obavjestiti tek u junu. Ovakav oblik retroaktivnosti i pravne nesigurnosti koju uvodi kantonalna vlada nije zabilježen u BiH – ocjena je SDP-a BiH.

U saopćenju za javnost ova stranka poziva kantonalnog premijera da “postupi odgovorno, prizna grešku i poništi sramnu odluku kojom se pokušava legalizirati pljačka građana”.

U SDP-u poručuju da će, ukoliko odluka o poskupljenju grijanja ne bude stavljena van snage, poduzeti sve pravne mjere kako bi oborili ovu odluku, što uključuje i ocjenu ustavnosti odluke Vlade Kantona Sarajevo.

-Ukoliko Vlada KS ne stavi odluku van snage pozvat ćemo građane Sarajeva da ne plaćaju uvećane račune prije nego se o svemu očituju nadležni sudovi – saopćeno je iz SDP-a BiH.