Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP: Vrijeme je da vlast uključi sve subjekte u reformu PIO-a

BiH

protesti penzionera u sarajevu (9)

Izražavamo žaljenje zbog činjenice da su penzioneri u Federaciji BiH morali izaći na ulice kako bi se borili za veće penzije i bolji život. To je mrlja na sve politike i političare u BiH.

Mi, u SDP-u, ne želimo proteste penzionera koristiti kako bi kritikovali vlast. To su danas vrlo jasno uradili penzioneri.

Umjesto toga, želimo iskazati našu spremnost da kao opoziciona partija damo doprinos, koliko možemo, da se materijalni status penzionera popravi.

Pozivamo Vladu FBiH i prije svega vladajuće stranke SDA-SBB i HDZ da odustanu od dosadašnje autistične politike i da, konačno, uključe sve političke subjekte u reformu penzijsko-invalidskog sistema u FBiH. Ovo je pitanje svih nas, a ne samo Vlade FBiH ili tri vladajuće stranke.

Ako zaista žele raditi na takav način, u SDP-u će imati podršku.

Ukoliko nastave sa dosadašnjom politikom i praksom da se reforma sistema PIO pokušava provesti tako što će se penzioneri sukobljavati, prvo između sebe, a onda i sa drugim društvenim grupama, onda će u SDP-u imati žestokog protivnika takve politike, koja za cilj ima dodatno siromašenje penzionera i svih drugih građana FBiH.