BiH

SDPBiH osuđuje poteze vlasti u BiH

28/03/2017

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) osudilo je na današnjoj sjednici poteze vlasti u BiH koji, kako se navodi u saopćenju za javnost, vode ka daljem zaduživanju i uvođenju dodatnih nameta građanima.

– Za nesposobnost SDA da ispuni uvjete iz aranžmana sa MMF-om treba da odgovara i cijenu društvu plati SDA, a ne građani ove države kroz uvećane akcize na gorivo i krajnje nepovoljno zaduživanje kod komercijalnih banaka – navodi se.

Predsjedništvo SDPBiH iskazalo je uvjerenje da će „građani lihvarskoj vlasti ispostaviti fakturu za njihovu bahatost 2018. godine, kad će ova nesposobna družina platiti cijenu svog mešetarenja, trgovine interesima građana i urušavanja državnih institucija“.

– U vezi javne histerije, u režiji HDZ-a BiH, zbog usvajanja Rezolucije o osudi inicijativa čiji su ciljevi etnonacionalne podjele i snaženje separatističkih tendencija, Predsjedništvo SDP BiH je iskazalo zadovoljstvo činjenicom da se svojim grozničavim protivljenjem Rezoluciji ta stranka konačno potpuno demaskirala kao antievropska i secesionistička opcija.

Osuđene su, kako se navodi, lažne tvrdnje o suprotstavljenosti spomenute rezolucije čiji predlagač je bio SDP BiH sa Rezolucijom Evropskog parlamenta.

– Naime, dvije rezolucije se međusobno potpuno kompatibilne, kako obje pozivaju na dokidanje etničkog izbornog modela, osuđuju secesionističke tendencije, te pozivaju na neodložnu implementaciju presuda Evropskog suda za ljudska prava – ističe se u saopćenju.

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo SDPBiH usvojilo je plan za izradu izbornog programa SDPBiH. Cilj tog programa je da služi kao osnova za djelovanje građanske platforme po preuzimanju vlasti 2018. godine.

– Izradom konkretnog dokumenta, svojevrsnog ugovora sa građanima, SDP BiH, zajedno sa drugim strankama ljevice želi iskazati odgovornost prema građanima i precizira konkretne mjere oporavka države nakon njenog dodatnog urušavanja i pustošenja pod dirigentskom palicom raštimanog orkestra SDA – navodi u saopćenju za javnost Služba za odnose s javnošću i marketing SDP BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.