Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjednica GO SDS

SDS danas odlučuje o ponudi SNSD-a: “Odgovor neće biti dvosmislen”

SNSD je lideru SDS-a ponudio mjesto u Vijeću ministara BiH

Sjednica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) bit će održana danas u Istočnom Sarajevu, javlja Fena.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je ranije da će ta stranka, 31. marta, odgovoriti na ponudu SNSD-a o učešću u vlasti na nivou BiH, ističući da taj odgovor neće biti dvosmislen.

SNSD je lideru SDS-a ponudio mjesto u Vijeću ministara BiH.

– Nisam oduševljen tom idejom – rekao je Govedarica, ističući da, ako bi SDS i SNSD bili u partnerskom odnosu na nivou BiH, onda to treba da bude ravnopravan odnos u kojem niko nikome ne može da nameće personalna rješenja.

Ranije je rekao i da bi uskoro trebalo da budu poznati kandidati za predsjednika SDS-a, ne želeći da precizira da li će se on kandidovati za ovu funkciju.

Za SDS, koalicija ili partnerstvo sa SNSD u Savjetu ministara je mnogo više od puke podjele resora. Partnerstvo se može praviti i bez dodjele resora, ali je mnogo važnije kako gledamo na neke ključne probleme i prioritete u zemlji – možemo li ih zajednički rješavati.

Kazao je ovo ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović uoči sjednice Glavnog odbora SDS u Istočnom Sarajevu, na kojoj će ova stranka odlučiti o ponudi SNSD o učešću u vlasti.

– Po meni, siromaštvo koje dominira u našem društvu, najveći je problem u Republike Srpske i BiH. Ono zemlje vuče unazad i najplodnije je tlo da od slabih i nesposobnih političara stvara nacionalne heroje – istakao je Šarović u intervjuu za Avaz.