Ponovljeni izbori

SDS Doboj: Đekić uhvaćen kako iznosi glasački listić sa biračkog mjesta

Naši posmatrači su prijavili u zapisnik izbornu prevaru i zaustavili bugarski voz. Zbog izborne prevare biće podnesena krivična prijava protiv organizatora

Izborni štab SDS Doboj saopćio je da su njihovi posmatrači “ulovili” bugarski voz u organizaciji SNSD-a na biračkom mjestu Ljeskove vode u Doboju.

– Dijeljenje glasačkih listića u blizini biračkog mjesta Ljeskove vode organizovao je Mišo Božičković, vozač Obrena Petrovića, a Darko (Predraga) Đekić uhvaćen je kako iznosi glasački listić sa biračkog mjesta. Naši posmatrači su prijavili u zapisnik izbornu prevaru i zaustavili bugarski voz. Zbog izborne prevare biće podnesena krivična prijava protiv organizatora – saopćeno je iz Izbornog štaba SDS Doboj.

Iz SDS-a podsjećaju “Gradsku izbornu komisiju (GIK) na član 17. tačka 9. stav 2. Izbornog zakona BiH i član 43. stav 3. Pravilnika o provođenju izbora u BiH kojim se definiše obaveza biračkog odbora da akreditovanim posmatračima omogući uvid u zapisnik i slikanje putem mobilnog aparata, obzirom da se pojavljuju informacije da na nekim biračkim mjestima to neće biti omogućeno”.

– Upozoravamo GIK da smo dali instrukciju našim psomatračima da ne napuštaju biračka mjesta dok ne uslikaju žutu kopiju zapisnika, a sve u cilju regularnosti izbornog procesa, navodi se u saopćenju Izbornog štaba SDS Doboj.