SDS: Dodikova vlast odgovorna za kriminal i ekonomsku bijedu

BiH

milorad dodik intervju (18)

Srpska demokratska stranka (SDS) smatra da su, kako su saopćili, histerični napadi Milorada Dodika “najbolja potvrda ispravnosti politike koju vode organi stranke na traženju odgovornosti zbog visokog stepena kriminala i ekonomske bijede u koju je Dodikova vlast dovela Republiku Srpsku (RS).

-Pravi razlog Dodikovog histerisanja u javnosti je posljedica sve veće podrške naroda politici SDS-a koju predvodi Mladen Bosić, i Dodikovog straha da će se uspostaviti pravna država u kojoj će odgovarati svi oni koji su opljačkali i nanijeli štetu RS-u i njenim građanima – kaže se u saopćenju SDS-a.

Dodaje se kako Dodik izbjegava da govori o upropaštenoj ekonomiji, političkom fijasku koji je doživio odustajući od referenduma, zašto nema “malog i velikog” ruskog, kao ni američkog kredita za koje je garantovao da će doći.

-Dodik ne vidi šatore djece poginulih boraca i obespravljenih građana koji sedmicama štrajkuju glađu. Od Dodika se ne može čuti, kao ni od javnih medija pod njegovom kontrolom, zašto su propale banke i zašto je njegova vlast dozvolila nelegalno izvlačenje milijardu maraka iz RS-a, ali bi zato rado uređivao odnose u SDS-u – navodi se u saopćenju.

Umjesto da kao predsjednik RS-a odražava jedinstvo građana, Dodik, kako navode, politikom “zavađanja i blaćenja svega što nije pod njegovom kontrolom pokušava da zaustavi sunovrat SNSD i njegove promašene politike“.