Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDS: Dodikove laži pokušaj skretanja pažnje s katastrofalne situacije

Milorad Dodik za AA: BiH mora odbaciti međunarodni intervencion

Laži koje plasira SNSD i Milorad Dodik o tobožnjem prenosu nadležnosti koje omogućavaju srpski predstavnici u Sarajevu, providan su pokušaj skretanja pažnje sa katastrofalne situacije u koju je njihova vlast dovela Republiku Srpsku – zaključeno je danas na sjednici Glavnog odbor SDS-a.

U proteklom radu novog Vijeća ministara, kako je rečeno, nijedna nadležnost RS nije prenesena na nivo BiH, za razliku od vremena kada je SNSD-Milorad Dodik izglasao sve prethodno nametnute odluke o prenosu nadležnosti od OHR-a i izdajnički glasao za promjenu Ustava BiH koji definiše trajnu podjelu RS na dva dijela.

– Izražavamo ozbiljnu zabrinutost avanturističkom politikom vladajuće stranke u RS koja zagovara napuštanje Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je garant postojanja Republike Srpske – jedan je od zaključaka SDS-a na sjednici Glavnog odbora održanoj danas u Ugljeviku.

Ukazano je i da bi nova vlada u RS, koja bi bila formirana bez SNSD-Milorad Dodik, bila jedina šansa da se “izbjegne dužničko ropstvo budućih generacija koje treba da vraćaju kredite koje je aktuelna vlast stavila u svoje džepove i potrošila na kupovanje izbora”.

Zato SDS poziva sve političke faktore koji žele da omoguće budućim generacijama dostojanstven život u RS, da se pridruže obaranju aktuelne skupštinske većine i na taj način pokažu, kako su naveli, svoj patriotizam.

– Podjednaku odgovornost za ovakvo teško stanje u RS snose i sve stranke koje održavaju ovu skupštinsku većinu, a kojima je jedini cilj da pokupe mrvice koje ostanu iza pljačkaškog pohoda SNSD-a – zaključak je Glavnog odbora SDS-a.

Skrenuli su pažnju građanima RS na “rušilački karakter politike vladajuće koalicije sa SNSD-Milorad Dodik na čelu koja svaki dan vuče RS u sve dublju krizu”.

Od aktuelne vlasti zahtijevaju i da odmah poništi odluku o povećanju cijene struje, a da rješenje traži u racionalizaciji poslovanja Elektroprivrede i “zaustavljanja višemilionske krađe koja se dešava u tom javnom sistemu koji vladajuća stranka koristi kao svoj privatni resurs”.

– GO SDS je zabrinut stanjem u Elektroprivredi RS. Umjesto da bude glavni motor razvoja, nju eksploatiše vladajuća struktura kao da se radi o privatnom resursu – ocjenjuju u SDS-u.

Navodi se da Elektroprivreda mora doživjeti temeljnu transformaciju i reformu kako bi radila u funkciji građana čije je vlasništvo, a ne u funkciji jedne političke stranke.

Ova stranka poziva istražne organe da spriječe pljačkanje javnog dobra Elektroprivrede RS koje se odvija pod patronatom i kontrolom tzv. ”energetskog” lobija SNSD-a.

– Elektroprivreda je značajan resurs za budućnost RS i SDS se zalaže da on ostane javno dobro svih građana RS – zaključeno je na sjednici Glavnog odbora SDS-a.

Izabrani predsjednik i potpredsjednici GO

Na sjednici Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) održanoj danas u Ugljeviku izabrani su novi potpredsjednici te stranke.

Potpredsjednici u novom sazivu su Borislav Bojić, Siniša Gatarić, Ognjen Tadić, Lazo Marić, Boris Jerinić, Mićo Mićić, Dragomir Vasić, Milovan Bjelica i Vukota Govedarica.

Za predsjednika Glavnog odbora SDS izabran je Milan Miličević, dok su potpredsjednici GO SDS Mirko Šarović i Blagoja Simić.

Članovi Predsjedništva su Aleksandra Pandurević uime žena SDS-a i Marinko Božović iz reda mladih te stranke.