Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milan Miličević

SDS kontra Dodika, odbili poziv na bojkot izbora: “Nećemo učestvovati u toj predstavi”

Milan Miličević
Foto: SDS
Milan Miličević

Miličević je istakao da nema potrebe za dogovorima i pregovorima sa SNSD

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), Milan Miličević, dao je odgovor na poziv vladajuće koalicije u Republici Srpskoj da se zajedno bojkotuju izbori koji bi se provodili prema nedavno izmijenjenom Izbornom zakonu BiH, koji je donesen u Uredu visokog predstavnika.

Miličević je istakao da nema potrebe za dogovorima i pregovorima sa SNSD. čiji su vrh nedavno optuživali opoziciju i Srpsku demokratsku stranku za nacionalnu izdaju pod lažnom tvrdnjom o predaji gradova Republike Srpske bošnjačkim strankama.

On je naglasio da je cilj poziva SNSD-a i predsjednika Narodne skupštine RS-a stvaranje lažnog alibija za učešće na izborima prema pravilima Centralne izborne komisije (CIK), što su ranije najavili kao prihvaćanje uslova koji ne odgovaraju interesima RS.

Miličević je također istakao da SNSD ponovo derogira institucije RS i usvojene odluke u Narodnoj skupštini o izbornom zakonu, dok istovremeno prihvata finansiranje zajedničkih institucija, uključujući i CIK.

Dodao je da, s obzirom na to da javnost nije povjerovala u lažnu patriotsku priču o organizaciji lokalnih izbora po izbornom zakonu RS-a, sada pokušavaju uvući opoziciju u zamku nacionalnog jedinstva, koje SNSD godinama narušava.

Na kraju, Miličević je poručio da SDS neće učestvovati u toj predstavi, te da SNSD i njegovi sateliti sami neka preuzmu odgovornost za svoje odluke.