Predsjedništvo stranke

SDS neće prisustvovati sutrašnjem sastanku opozicije, naveli i razloge

Visoki dužnosnici SAD-a posjetili Banja Luku i sastali se s dužnosnicima Republike Srpske
09.11.2021., Narodna skupstina RS/Hotel Meriot, Banja Luka (BiH) – Gabriel Escobar, zamjenik pomocnika drzavnog tajnika SAD i specijalni izaslanik americkog predsjednika Joea Bidena, i Eric Nelson, ambasador SAD u BiH, posjetili su danas Banja Luku gdje su odrzali sastanke sa Nedeljkom Cubrilovicem, predsjednikom Narodne skupstine RS, i liderima oporbe u RS Mirkom Sarovicem, predsjednikom SDS, i Branislavom Borenovicem, predsjednikom PDP.

SDS odbacuje mogućnost zajedničkih lista za opšte izbore i zajedničke liste su za tu stranku neprihvatljive

Srpska demokratska stranka (SDS) neće prisustvovati sutrašnjem sastanku na poziv DNS-a.

-Smatramo da je sastanak opozicije zakazan za petak preuranjen i nije pripremljen na najbolji način. Potrebno je više vremena za njegovu pripremu, obzirom na važne teme koje treba da raspravimo na tom sastanku – zaključak je Predsjedništva SDS-a čija sjednica je danas održana u Zvorniku.

SDS odbacuje mogućnost zajedničkih lista za opšte izbore i zajedničke liste su za tu stranku neprihvatljive.

– SDS će uskoro predložiti inicijative za opoziciono djelovanje i za format saradnje svih opozicionih stranaka. Naše inicijative za opoziciono djelovanje i saradnju stranaka će uslijediti odmah nakon praznika o čemu ćemo obavijestiti sve naše partnere iz opozicije – rekao je predsjednik SDS Mirko Šarović.