Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Donesena odluka

SDS neće u vlast sa SNSD-om

sds

“Mi smatramo da je to u ovom momentu u najboljem interesu i za SDS i za Republiku Srpsku”, rekao je Govedarica

Sjednica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) održana je danas u Istočnom Sarajevu. Nakon višesatnog zasjedanja, odlučeno je da SDS ne prihvati poziv SNSD-a o učešću u vlasti na nivou Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, SNSD je lideru SDS-a ponudio mjesto u Vijeću ministara BiH.

“Nisam oduševljen tom idejom”, rekao je Govedarica, ističući da, ako bi SDS i SNSD bili u partnerskom odnosu na nivou BiH, onda to treba da bude ravnopravan odnos u kojem niko nikome ne može da nameće personalna rješenja.

Govedarica je rekao da je ovo jednoglasna odluka Glavnog odbora koji smatra da SDS treba da bude opozicija strankama poput SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH.

“Mi smatramo da je to u ovom momentu u najboljem interesu i za SDS i za Republiku Srpsku”, rekao je Govedarica na konfererenciji za novinare u pauzi sjednice Glavnog odbora, koja se održava u Istočnom Sarajevu.

On je naglasio da će SDS nastojati da zaustavi donošenje svih štetnih odluka po Republiku Srpsku jer je to “dio strateške politike SDS-a”.

“Nas u ovom trenutku ne interesuje nikakva funkcija, nikakva fotelja”, rekao je Govedarica.

Članovi Glavnog odbora SDS-a su razmatrali i aktuelnu političku situaciju u Republici Srpskoj i BiH u kontekstu posljednjih političkih događaja i sudskih odluka – zaključaka Glavnog odbora SDA i odluke Ustavnog suda da proglasi neustavnim obilježavanje 9. januara kao Dana Republike Srpske.