Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDS: Nećemo podržati akcize na gorivo

gorivo

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević potvrdio je danas da ta stranka neće podržati zakon o akcizama na povećanje cijene goriva.

Nakon sjednice Glavnog odbora (GO) SDS-a, Miličević je na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekao da će sredstva po tom osnovu “poslužiti Vladi RS samo za krpljenje rupa u budžetu”.

– Što se tiče akciza na cigarete i alkohol, SDS će preko svojih predstavnika u Narodnoj skupštini RS zahtijevati da se ta sredstva moraju trošiti ciljano za Fond zdravstvenog osiguranja i za zdravstvo, a ne u bilo koje druge svrhe, a pogotovo ne za krpljenje rupa u budžetu – dodao je Miličević.

Jedna od odluka GO SDS jeste i da vlada Željke Cvijanović “nema adekvatan legitimitet jer je nastala na političkoj korupciji te da sve njene odluke se dovode u pitanje”.

GO SDS još jednom ističe da ministri u Vijeću ministara iz te stranke, Dragan Mektić i Mirko Šarović, na najbolji način rade svoj posao i zastupaju interese RS i o tome imaju najbolje ocjene u svom radu”.

-Također, GO SDS stoji iza svih svojih predstavnika u organima BiH, kao i u Narodnoj skupštini Republike Srpske i sve napade koje SNSD ciljano upućuje prema njima odbacujemo sa gnušanjam i smatramo da je to još jedan vid političkog nasilja koje koristi SNSD – naveo je Miličević.

(Fena)