Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpisan sporazum

SDS podržao kandidaturu Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banje Luke

sds-i-pdp

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je kako im treba “mlad kandidat jer će im biti potreban da vodi Banju Luku nekoliko mandata”

Predsjednici SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović potpisali su danas sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima 2020. godine. SDS je odlučio da podrži Draška Stanivukovića u kandidaturi za gradonačelnika Banje Luke.

“Imamo odlučnost, hrabrost i sabranost da idemo u pobjedu u Banjoj Luci, ali i u Bosanskom Novom, Prijedoru, Trebinju i svakom dijelu RS. Ubijeđen sam u to jer nas vezuje istinska namjera. Idemo u pobjedu za pravednu normalnu Banju Luku i RS”, rekao je Borenović.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je kako im treba “mlad kandidat jer će im biti potreban da vodi Banju Luku nekoliko mandata”.

“Svako ko se zove SDS, misli SDS ovdje u Banjoj Luci, svaki glas člana SDS-a, bit će glas za Draška Stanivukovića. Imamo pravog kandidata koji zna šta je potrebno ovom gradu, ne samo sloboda, nego i vizija kako bi sutra u prvom mandatu ili drugom imali evropsku Banju Luku koju RS zaslužuje. Vjerujemo da ćemo pod vodstvom Drašaka Stanivukovića to imati”, rekao je Šarović.

Stanivuković je izrazio radost što je dobio podršku “najstarije stranke u RS-u” te je obećao da će raditi u korist svakog čovjeka koji voli RS.

Ranije je PDP potpisao sporazum s pokretom “Banja Luka zove” koji će također podržati kandidaturu Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banje Luke.