Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDS: Posvetiti pažnju privredi i privrednicima koji pune budžete

nenad-lalic0103

Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Lalić ukazao je na važnost stvaranja preduzetničkog duha kod naroda i potrebe da se obezbijedi perspektiva realnom sektoru, kako u Republici Srpskoj, tako i u BiH.
“Ovdje se godinama unazad potencira zapošljavanje u javnom sektoru, javnim preduzećima i raznoraznim agencijama, dok se sa druge strane zapostavlja privreda i stvaranje nove vrijednosti, što je motor razvoja svake države”, tvrdi Lalić.

On dodaje da društvo ima potencijal i prirodne resurse, ali da ih mora pravilno iskoristiti, saopšteno je iz SDS-a

“Privreda je ta koja puni budžete i Republike Srpske i BiH, te se s toga veća pažnja mora posvetiti onima koji privređuju, plaćaju poreze državi i stvaraju u interesu, kako svog preduzeća i radnika, tako i čitavog društva”, rekao je Lalić.

On smatra da su riječni kapaciteti u Republici Srpskoj loše iskorišćeni, te da tu postoji dobra šansa za razvoj privrede, posebno naglašavajući rijeke Savu i Drinu.

“To su plovne rijeke i tu se može mnogo više uraditi što se tiče prevoza robe, te samih logističkih kompanija koje djeluju u Republici Srpskoj i BiH”, smatra Lalić i ukazuje da biznis, ekonomija i poslovanje ne poznaju granice.

SDS