Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDU traži ostavku kantonalnog premijera

konakovic

Kantonalni odbor Socijaldemokratske unije (SDU) Sarajevo zatražio je od premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića da odmah podnese ostavku jer smatraju da, ne samo da je suodgovoran za tragičnu saobraćajnu nesreću koja se desila sinoć, već i za niz drugih stvari kojima pokazuje da nije adekvatna osoba da obnaša tu funkciju.

Ističu da, ako se uzme u obzir činjenica da Konaković nije poduzeo ništa konkretno da nakon pucnjava i ranjavanja građana od rikošeta metaka ljetos poboljša sigurnosnu situaciju pa i sigurnost saobraćaja u Kantonu Sarajevo, onda je lako objasniti zašto on svojim javnim istupima odbacuje ili razvodnjava svaku moguću pozitivnu inicijativu u tom pravcu.

Navode da je SDUBiH 2013. predlagao izmjene Krivičnog Zakona FBiH kojim bi vožnja iz objesti bila tretirana kao krivično djelo uz stroge kaznene sankcije, ali je tadašnji resorni ministar u Vladi FBiH to zanemario.

– Stoga KO SDU Sarajevo apeluje na sve poslanike Skupštine Kantona Sarajevo da, ukoliko zaista rade za interes građana koji su ih birali, odmah zakažu koelgij i traže zakazivanje vanredne sjednice Skupštine KS na kojoj će biti razmatrana sigurnosna situacija u KS i tražena ostavka premijera i rekonstrukcija Vlade Kantona Sarajevo – saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SDUBiH.