Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

glavni odbor SDA

Sebija Izetbegović i Enra Suljić odbile kandidature

sebija erna
Foto: SDA

Sebija Izetbegović je objasnila da želi u punom kapacitetu obavljati dužnost koju je preuzela izbornom voljom građana Kantona Sarajevo

Kandidaturu Općinske organizacije SDA Centar za Glavni odbor Stranke demokratske akcije Sebija Izetbegović nije prihvatila, kao ni prijedlog kandidature Kantonalne organizacije SDA Sarajevo, niti prijedloge kandidatura drugih općinskih, kantonalnih i regionalnih organizacija SDA.

Izetbegović je objasnila da želi u punom kapacitetu obavljati dužnost koju je preuzela izbornom voljom građana Kantona Sarajevo, ali moguće i ostvariti neke nove poslovne projekte.

“Iako je na prošlom Kongresu SDA dobila daleko najveći broj glasova za člana Glavnog odbora Izetbegović je odlučila prepustiti kandidaturu nekome od novopredloženih kandidata iz Centra, u dubokom uvjerenju da će s jednakom posvećenošću i odgovornošću obavljati svoj mandat u najvećem tijelu Stranke demokratske akcije”.

Također, kandidaturu nije prihvatila ni Enra Mehmedika – Suljić, član Etičkog odbora SDA i Kantonalne organizacije SDA Sarajevo. I Suljić je, kao i Izetbegović, ustupila svoje mjesto drugim predloženim kandidatima iz Centra, navodi se u saoćenju stranke.

U saopćenju se još dodaje da će Stranka demokratske akcije uvijek kandidovati najbolje kandidate.

“SDA Centar će, baš kao u slučaju Izetbegović i Mehmedika – Suljić, uvijek kandidovati najbolje kadrove za sve stranačke i javne funkcije”, navode i dodaju:

“Tako ćemo na sva mjesta onih kojima ističu stranački mandati kandidovati ljude s integritetom, uvažene i referentne članove društva koji su vrijedni, stručni i dokazani u svom poslu. To su kadrovi koji su utemeljeni u ideologiji Stranke demokratske akcije i predani u borbi za Bosnu i Hercegovinu i njenu budućnost.”