“Sebija Izetbegović prva direktorica koja je sestrama priznala koeficijent VSS”

Medicinske sestre KCUS 2

Sebija Izetbegović, aktuelna direktorica Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUSA) na predstojećim Opštima izborima 2018. godine druga je na izbornoj listi Stranke demokratske akcije (SDA) za Parlament FBiH.

Press-služba KCUS-a poslala je saopćenje za javnost u kojem glavna medicinska sestra Ernela Eminović hvali dosadašnji rad direktorice Izetbegović.

„Naš cilj je da medicinske sestre-tehničari dosegnu najveće znanje, budu što odgovorniji i samostalniji u svom radu, te da njihov rad bude adekvanto vrednovan. Posebno bi istakla da je generalna direktorica prof.dr Sebija Izetbegović, prepoznala značaj i potrebu za visokoobrazovanim medicinskim sestrama i tehničarima, te je nakon dugogodišnjeg perioda glavnim medicinskim sestrama-tehničarima klinika priznat završeni Fakultet zdravstvenih studija i koeficijent visoke stručne spreme “, istakla je Eminović.

Prema riječima generalne direktorice Sebije Izetbegović, klinička zdravstvena njega je poseban segment u sestrinstvu, gdje se od medicinske sestre-tehničara očekuje visoko znanje, stručnost, kompetentnost i odgovornost.

„U KCUS medicinske sestre-tehničari svakodnevno pružaju kvalitetnu kliničku zdravstvenu njegu, koristeći se bogatim znanjem i vještinama, te raspoloživim savremenim tehnologijama. One su pored ljekara najznačajnije u liječenju bolesnika. Medicinske sestre su najbliže pacijentima i njihovim porodicama. Naša vizija je usmjerena na povećanje broja sestrinskog osoblja u skladu sa realnim procjenama, i trudimo se da taj proces provodimo kontinuirano za dobrobit uposlenika i pacijenata.

U protekle dvije godine godine zaposlili smo 52 medicinske sestre i tehničare. Imamo odličan tim vrijednih uposlenika svih profila. Svi imaju svoje zadatke koje moraju obaviti. Radimo požrtvovano i vrijedno. KCUS je najveća zdravstvena ustanova u državi i naša je obaveza da korisnicima pružimo najbolju moguću uslugu“, poručila je prof. dr. Izetbegović.