BiH

sjedi u dvije fotelje

Sebija Izetbegović se pojavila na sjednici Skupštine KS, kamere je uhvatile sa žvakaćom gumom

02/12/2022

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove potvrdila je da su ispiti Sebije Izetbegović sa postdiplomskih studija, tačnije njih deset, upisani na reciklažni papir, rukom, bez memoranduma, pečata i potpisa

Sebija Izetbegović, zastupnica u Skupštini KS i još uvijek direktorica KCUS-a pojavila se danas na sjednici kantonalne Skupštine. Kamere televizije Sarajevo zabilježile su da je Izetbegović na sjednicu došla sa žvakaćom gumom u ustima?!

Je li to dio “spektakla u Skupštini KS” koji je najavljivala tokom predizborne kampanje, nije jasno.

Inače, direktorica KCUS-a je prihvatila mandat u Skupštini KS, a tom prilikom je kazala da ne vidi da je u sukobu interesa i da može “sjediti u dvije fotelje”.

VEZANA VIJEST Izabrani delegati u Federalni Dom naroda iz Kantona Sarajevo!

Skandal sa njenom diplomom i da je u među top temama u medijima.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove potvrdila je da su ispiti Sebije Izetbegović sa postdiplomskih studija, tačnije njih deset, upisani na reciklažni papir, rukom, bez memoranduma, pečata i potpisa.

Inspekcija je postupala na osnovu anonimne prijave koja je u Kantonalnu Upravu za inspekcijske poslove stigla 15. novembra.

– S obzirom da su postupajuće inspektorice navode iz predmetne prijave cijenile novim činjenicama i okolnostima, u smislu člana 31. Zakona o inspekcijama, 23.11.2022.godine izvršen je inspekcijski nadzor na okolnosti tražene novim zahtjevom. Tom prilikom, između ostalog je utvrđeno i da upisni listovi o prijavi I i II semestra od februara i oktobra 1991. godine ne sadrže podatke o nazivu visokoškolske organizacije, broju upisnice, podatke o studentu, mjesto i datum popunjavanja upisnog lista kao ni svojeručni potpis studenta i podatke o semestru, što je slučaj i sa III semestrom – rekli su iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.