BiH

Miladin Stanić

Šef Kluba poslanika SDS-a: Dodik svaki sat mijenja mišljenje

14/02/2020

Stanić je rekao novinarima da lider SNSD-a Milorad Dodik “svaki sat vremena mijenja stavove” te da u SDS-u ne žele da posebno zasjedanje 17.februara liči na prethodnu sjednicu, na kojoj je, kaže, došlo i do tuče

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) Miladin Stanić izjavio je danas da će poslanici te stranke u Narodnoj skupštini RS-a, zavisno od predloženih zaključaka, odlučit će kako će glasati, 17.februara, na posebnoj sjednici entitetskog parlamenta o odlukama Ustavnog suda BiH.

Ipak, najavljuje, da će poštovati svaku odluku Narodne skupštine.

Stanić je rekao novinarima da lider SNSD-a Milorad Dodik “svaki sat vremena mijenja stavove” te da u SDS-u ne žele da posebno zasjedanje 17.februara liči na prethodnu sjednicu, na kojoj je, kaže, došlo i do tuče.

-Odluka Ustavnog suda BiH je nepotrebna i posljedica je ping-pong igre između SDA i SNSD-a. Te dvije stranke se jedine obraćaju Ustavnom sudu BiH i obavezno to čine u izbornim godinama kako bi na svojoj lošoj vladavini, obezbijedili još koju godinu da produže mandat – ustvrdio je Stanić.

Upozorio je da će RS biti devastirana ako vlast nastavi s potpisivanjem Programa reformi i ulaskom u NATO.

-Kada neko osjeti da si slab, preduzima druge mehanizme da vas oslabi. Političari na vlasti u RS su ucjenjeni, u kriminalu do guše i imaju mogućnost da slušaju ili da idu u zatvor. Dok ne odu s vlasti, RS će biti u problemima- dodao je.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na zahtjev predsjednice RS Željke Cvijanović u vezi s odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, bit će održana 17.februara, u 15 sati, u Banjoj Luci.

Cvijanović je za sjednicu predložila samo jednu tačku koja je naslovljena kao: „Informacija u vezi antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH“.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.