Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skupština RS

Šef Kluba poslanika SNSD-a: Ne želimo više politički da sarađujemo sa SDA

147654

Igor Žunić je naglasio da je ova deklaracija antiustavna i antidejtonska, te dodao da je protiv interesa Republike Srpske

Šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS Igor Žunić potvrdio je danas na konferenciji za novinare, da je vladajuća većina predložila da se na posebnoj sjednici raspravlja o smjeni potpredsjednika Skupštine RS-a  Senada Bratića.

– Smjena je predložena u dogovoru koalicionih partnera, zasnovana na platformi koja je postavljena tokom formiranja koalicije. Razlog je deklaracija koju je donijela SDA, a u čijem donošenju je kao visoki funkcioner SDA učestvovao i Senad Bratić – istakao je Žunić.

On je naglasio da je ova deklaracija antiustavna i antidejtonska, te dodao da je protiv interesa Republike Srpske, javlja RTRS.

– Zbog toga ne želimo više politički da sarađujemo sa SDA. Deklaracija negira Republiku Srpsku, njene vrijednosti, Ustav i Dejtonski sporazum. Znači sve na čemu je zasnovana politika vladajuće koalicije – naglasio je on.

Izjavio je da bi ispunili poslovnik NSRS, da ne postoji mogućnost da se na današnjoj redovnoj sjednici predloži potpredsjednik Parlamenta.

– Očekujemo se da će na narednoj, redovnoj sjednici jedna od tačaka biti izbor potpredsjednika NSRS iz bošnjačkog naroda – dodao je Žunić.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zoran Vidić rekao je da će ova politička partija prije posebne sjednice odlučiti kako da se izjasni o navedenom zahtjevu, ali da će sve biti u skladu sa patriotskim ubjeđenjima.

Poslanica PDP-a Јelena Trivić rekla je da će ova partija podržati smjenu Bratića, jer je to tražila i ranije.