Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šef misije OSCE-a u BiH posjetio Srebrenicu

srebrenica osce

Šef misije OSCE-a u BiH ambasador Bruce G. Berton danas je boravio u Srebrenici. U okviru posjete održao je sastanak sa načelnikom i zamjenikom načelnika opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem i Nerminom Alivukovićem, te predsjednikom i potpredsjednikom Skupštine opštine Srebrenica Alijom Tabakovićem i Radomirom Pavlovićem, javlja Anadolu Agency.

“Ovo je moja prva posjeta Srebrenici otkako sam preuzeo dužnost šefa misije OSCE-a u BiH. Razgovarali smo o raznim temama koje su se prevashodno odnosile na ekonomski razvoj, obrazovanje i drugo. Za nas je Srebrenica posebno mjesto, koje ima svoju prošlost, koja ne smije biti zaboravljena. Srebrenica ima i budućnost kojoj se svi trebamo okrenuti. Imali smo priliku da razgovaramo o konkretnim načinima kako pomoći Srebrenici. Mi imamo ovdje kancelariju u Srebrenici, koja ima izuzetno dobru saradnju sa načelnikom i njegovim saradnicima”, rekao je šef misije OSCE-a u BiH.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić istakao je zadovoljstvo današnjom posjetom šefa misije OSCE-a.

“Imali smo odličnu saradnju sa prethodnikom gospodina Bertona. Dobru saradnju imamo i sa lokalnom kancelarijom. Predstavili smo sve ono što smo radili u prethodnom periodu. Naša politika je usmjerena prema ekonomskom razvoju. Dosta vremena se posvećivalo prošlosti, a malo budućnosti. Naš cilj je da stvorimo ekonomske uslove da se stanovništvo koje ovdje živi, zadrži te da se stvore uslovi da se vrate oni koji su otišli”, rekao je Grujičić.