Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Službena posjeta

Šef švedske diplomatije stiže u BiH, satanak s Konakovićem

tobias billstrom ss
Foto: Screenshot

Razgovarat će se o bilateralnim odnosima BiH i Švedske, unapređenju saradnje, aktualnoj situaciji u BiH, reformskim procesima te evropskom putu BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastat će se u četvrtak, 20. aprila, sa ministrom vanjskih poslova Kraljevine Švedske Tobiasom Billströmom, koji će boraviti u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Doček šefa švedske diplomatije i delegacije te zemlje bit će upriličen u zgradi Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (MVPBiH) u 08:55 sati, nakon čega će uslijediti tête-à-tête sastanak ministara BiH i Švedske te radni sastanak delegacija dviju država, s početkom u 09:20 sati.

Kako je predviđeno, razgovarat će se o bilateralnim odnosima BiH i Švedske, unapređenju saradnje, aktualnoj situaciji u BiH, reformskim procesima te evropskom putu BiH, s obzirom na to da Švedska trenutno predsjeda Vijećem Evropske unije.

Nakon sastanka, u atriju MVP-a BiH, u 10:50 sati, bit će održana konferencija za novinare Konakovića i Billströma, najavljeno je iz Ureda MVP-a BiH.