Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SASTANAK

Šefica političkog tima Britanske ambasade u posjeti Brčko distriktu

l_48a429a458e1e5f587feb6c785a33b9a (1)

Pohvalila je rad Vlade Distrikta, a posebno je istaknula zadovoljstvo formiranjem Ureda za prevenciju i koordinaciju aktivnosti za suzbijanje korupcije i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u Brčko distriktu BiH, stoji u priopćenju

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić i dogradonačelnik Anto Domić održali su u srijedu sastanak sa šeficom političkog tima Britanske ambasade u BiH Helen Flewker.

Riječ je o prvoj posjeti šefice Flewker Brčko distriktu BiH na kojem se razgovaralo o aktuelnoj situaciji, pokrenutim projektima i ekonomskim prilikama na području Distrikta, priopćila je Vlada Brčkog.

Kako je kazala Flewker, razlog njene posjete ujedno je razumijevanje izazova i mogućnosti s kojima se suočavaju lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini, kako bi velikom broju parlamentaraca u Velikoj Britaniji mogla prenijeti utiske o dešavanjima Bosni i Hercegovini.

Pohvalila je rad Vlade Distrikta, a posebno je istaknula zadovoljstvo formiranjem Ureda za prevenciju i koordinaciju aktivnosti za suzbijanje korupcije i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u Brčko distriktu BiH, stoji u priopćenju.