SDA

Selmo Cikotić predložen za novog ministra bezbjednosti

selmo cikotic (1)

Cikotić je bio četiri godine savjetnik Bakira Izetbegovića u Predsjedništvu BiH, a ranije je obavljao dužnost ministra odbrane, i to u periodu od aprila 2007. do februara 2012. godine

Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za novog ministra bezbjednosti u Vijeću ministara je Selmo Cikotić, odlučila je Kadrovska komisija ove stranke na današnjoj sjednici u Sarajevu.

Cikotić je prihvatio kandidaturu za tu poziciju, a ukoliko to prihvate HDZ BiH i SNSD, na ovoj poziciji će zamijeniti Fahrudina Radončića koji je 2. juna podnio ostavku.

Prijedlog će tokom dana biti dostavljen predsjedavajućem Vijeća ministara Zoranu Tegeltiji na dalje postupanje.

Neobavezujuću preporuku daće i Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, koja će prethodno obaviti razgovor sa kandidatom.

Prije nego što se prijedlog imenovanja novog ministra bezbjednosti nađe na dnevnom redu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Agencija za istrage i zaštitu i Centralna izborna komisija BiH moraće izvršiti neophodne provjere.

Cikotić je bio četiri godine savjetnik Bakira Izetbegovića u Predsjedništvu BiH, a ranije je obavljao dužnost ministra odbrane, i to u periodu od aprila 2007. do februara 2012. godine.