Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

načelnik općine novi grad

Semir Efendić zvanično napustio SDA, imenovan za v.d. predsjednika SBiH

semir_efendic

Podnio neopozivu ostavku na mjesto člana Glavnog odbora SDA i potpredsjednika Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić zvanično je napustio SDA, a javnost o tome obavijestio je jutros na svom službenom Facebook profilu.

– Obavještavam javnost da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto člana Glavnog odbora SDA i potpredsjednika Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo, te istupio iz članstva u stranci – naveo je Efendić.

Istaknuo je i da je tačno je da je Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na sjednici koja je održana u petak usvojilo prijedlog da bude imenovan za vršioca dužnosti predsjednika te stranke.

– Više detalja o svemu ovome na press konferenciji koja će biti održana u srijedu 28. 04. 2021. u hotelu Evropa sa početkom u 11:00 sati – poručio je Efendić.

Obavještavam javnost da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto člana Glavnog odbora SDA i potpredsjednika Općinskog…

Posted by Semir Efendić on Monday, April 26, 2021

Podsjetimo, dosadašnji predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Amer Jerlagić u petak podnio je neopozivu ostavku na tu poziciju.

Jerlagić je istaknuo kako su to neslaganje, odnosno razmimoilaženje s čelništvom SBiH u određenim političkim stavovima kada se radi o budućnosti Stranke, njenom daljnjem djelovanju i njenoj teritorijalnoj organizaciji.

Kada je riječ o Efendiću, on već izvjesno vrijeme iznosi neslaganja sa svojom strankom koja ga je na nedavnim lokalnim izborima ponovo predložila za načelnika Općine Novi Grad.

SDA je tako izgubila jedino načelničko mjesto koje je imala na području samog Grada Sarajeva. Kada je riječ o KS, SDA svoje načelnike ima u Vogošći, Ilijašu, Trnovu i Hadžićima.