Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tri kandidata

Senat Univerziteta Zenica nije izabrao novog rektora

senat (1)

Predsjednik Senata UNZE-a je dekan Ekonomskog fakulteta Alaudin Brkić, a novi će rektor, nakon što bude izabran na Senatu, trebati biti potvrđen i od strane osnivača UNZE-a, Vlade Zeničko-dobojskog kantona

Senat Univerziteta Zenica (UNZE) na današnjem zasjedanju nije izabrao novog rektora, jer nakon dva kruga glasanja nijedan od tri kandidata nije dobio potrebnih 14 glasova pa će konkurs uskoro biti ponovljen, kazao je Feni predsjednik Komisije za izbor prof. dr. Fuad Hadžikadunić, dekan Mašinskog fakulteta Zenica.

U konkurenciji za izbor bili su redovni profesor Metalurško-tehnološkog fakulteta dr. Jusuf Duraković, aktuelni dekan Pravnog fakulteta prof. dr. Enes Bikić i profesor Filozofskog fakulteta prof. dr. Dženan Skelić.

Duraković je, u tajnom glasanju, nakon prvog kruga dobio 11, a Bikić osam, dok je bilo i osam nevažećih glasova. U drugom se krugu glasalo samo za Durakovića i Bikića. Duraković je u drugom krugu dobio 12 glasova, ali ipak nedovoljno za izbor, dok je Bikić bio dobio sedam glasova. Ponovo je osam glasova bilo nevažećih.

Predsjednik Senata UNZE-a je dekan Ekonomskog fakulteta Alaudin Brkić, a novi će rektor, nakon što bude izabran na Senatu, trebati biti potvrđen i od strane osnivača UNZE-a, Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Aktuelni rektor prof. dr. Damir Kukić, kojem mandat ističe krajem jula, nije se ni prijavio na javni konkurs za drugi mandat.