Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šepić: Ovo su imena koja je Izetbegović tražio

BiH

sepic

Bivši potpredsjednik SDA Senad Šepić gostovao je večeras na FACE TV gdje se osvrnuo i na reakciju predsjednika stranke Bakira Izetbegovića koji je odgovorio na pismo koje su, uz Šepića, potpisali Fuad Kasumović, te državni zastupnici Sadik Ahmetović, Šemsudin Mehmedović i Salko Sokolović.

Izetbegović u svom odgovoru navodi, podsjetimo, kako im nudi ruku pomirenja, te da kao dugogodišnji funkcioneri stranke, imaju pravo na, kako je rekao, na “poneku grubu riječ i neutemeljenu tvrdnju”.

– Teške i uvrjedljive kvalifikacije koje ste iznijeli u oba vaša pisma niste potkrijepili primjerima, imenima i činjenicama. Ako se pozivate na hrabrost, ponos i spremnost da kažete istinu po svaku cijenu – recite je do kraja. Imenujte! Ako to niste u stanju nemojte mi više pisati pisma koja sadrže uopštene optužbe je diskvalifikacije koje ruše ugled i moć Stranke u vremenu kada se stabilnost Bosne i Hercegovine oslanja na nju, napisao je Izetbegović.

Upravo se na taj dio fokusirao Šepić tokom gostovanja na FACE TV gdje je Izetbegoviću “ponudio” imena.

– Izetbegoviću, pozivam te u “face to face”, a ovo su imena koja si tražio: Amir Zukić, Asim Sarajlić, Šemsudin Dedić i Sebija Izetbegović, rekao je između ostalog Šepić.

Imena koja je Šepić naveo su razlog poslanom pismu u kojem je istaknuto nezadovoljstvo, između ostalog, politikom Stranke, kadroviranjem i popustljivošću prema lideru HDZ BiH Draganu Čoviću.

U priloženom videu pogledajte Šepićevo gostovanje na FACE TV-u.