BiH

čekaćemo certifikate

Šeranić: Primiću vakcinu protiv korone ako bude za moju ciljnu grupu

06/09/2020

Kada je riječ o vakcinaciji, Šeranić je naveo da vakcinu protiv gripe redovno prima od 2004. godine i da će to učiniti i ove godine

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se redovno vakciniše protiv gripe i da će primiti i vakcinu protiv korona virusa, ako bude dostupna.

“Naredne sedmice ću imati sastanak sa kolegama iz Svjetske zdravstvene organizacije /WHO/ koji dolaze iz Kopenhagena, a jedna od tema će, svakako, da bude dostupnost vakcine. Očekujem da ćemo i mi biti adekvatno opskrbljeni i da ćemo stanovništvu pružiti i ovaj vid zaštite”, rekao je Šeranić za “Srpska info”.

Šeranić je napomenuo da nijedna vakcina neće biti puštena u upotrebu, dok se ne dobiju adekvatni certifikati o tom pitanju, što je stav Svjetske zdravstvene organizacije.

Kada je riječ o vakcinaciji, Šeranić je naveo da vakcinu protiv gripe redovno prima od 2004. godine i da će to učiniti i ove godine.

“Primiću i vakcinu protiv korona virusa, ako bude dostupna i ako bude preporučena za moju ciljnu grupu”, rekao je Šeranić.

On je podsjetio da je RS zauzela stav da bude u redu čekanja kod svih od kojih može da dobije tu vakcinu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.