Ministar zdravlja RS

Šeranić: Situacija s koronavirusom i dalje veoma ozbiljna

Alen-Seranic

Kada je riječ o sastanku o epidemiološkoj situaciji, koji će danas biti održan u Doboju, Šeranić je rekao da će biti razgovarano o temama koje se odnose na kordinisane aktivnosti na zajedničkom nivou

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić rekao je da je epidemiološka situacija i dalje veoma ozbiljna.

Broj lica pozitivnih na virus korona na dnevnom nivou kreće se od 350 do 400 i to je bolje u odnosu na trend koji smo imali 14 dana unazad kada je bilo od 600 do 800 zaraženih – rekao je Šeranić u Јutarnjem programu RTRS-a.

On je naglasio da zabrinjava podatak o broju hospitalizovanih lica.

– Pratimo situaciju sa brojem lica koja se javljaju u bolnice i taj broj je i dalje oko 1.200. S tog aspekta, zabrinuti smo i gledamo kako i na koji način na pružimo zdravstvenu zaštitu svima kojima je potrebna – naveo je Šeranić.

Kada je riječ o sastanku o epidemiološkoj situaciji, koji će danas biti održan u Doboju, Šeranić je rekao da će biti razgovarano o temama koje se odnose na kordinisane aktivnosti na zajedničkom nivou.

– Prije svega, tema će biti nabavka vakcine protiv kovida 19… Takođe, razgovaraćemo o zajedničkom sistemu nabavke sa Evropskom komisijom po pitanju lijekova i drugih potrošnih materijala, gdje smo se priključili još u avgustu. Treća tema tiče se saradnje sa međunarodnim organizacijama – naveo je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.