Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zenica

Servis centar ‘DLAN’: Uskoro u funkciji senzorna soba

senzorna_soba

Pored individualnog rada prilagođenog potrebama svakog korisnika, kako dodaju, u skladu sa mogućnostima rade i u manjim grupama u svrhu socijalizacije i resocijalizacije korisnika

Udruženje i Servis centar “DLAN” Zenica najavili su da će uskoro biti u funkciji senzorna soba za djecu i osobe s poteškoćama u razvoju.

– Uz podršku USAID-a kroz PPMG i odziv donatora BH Telecoma, BH Pošte, Rijaseta IZ u BiH i Cementare Kakanj uspjeli smo adaptirati i opremiti prostoriju namijenjenu za senzornu sobu, a završni radovi oko adaptacije i pripreme za same korisnike su u toku. Ovakav vid podrške korisnicima je itakako potreban jer Servis centar pruža usluge svim osobama sa invaliditetom bez obzira na dob, spol i dijagnozu. Usluge Servis centra su potpuno besplatne i može ih koristiti cijela porodica uz prethodnu najavu – navode iz ovog centra.

Pored individualnog rada prilagođenog potrebama svakog korisnika, kako dodaju, u skladu sa mogućnostima rade i u manjim grupama u svrhu socijalizacije i resocijalizacije korisnika. Ističu činjenicu da Servis centar u svom radu u potpunosti poštuje higijensko – epidemiološke mjere ali i potrebe i navike korisnika.

– Trenutno naše usluge koristi više od 140 porodica sa teritorije Zeničko–dobojskog kantona. Ukoliko vi ili neko iz vašeg okruženja trebate naše usluge možete nas kontaktirati putem telefona 032/205 – 700 svakim radnim danom od 8 do 16 sati, a detaljnije informacije o našem radu možete naći na našoj Facebook stranici.