BiH

Član SDS-a

Šešić o zatvaranju biračkog mjesta: U glasačku kutiju pokušali su da ubace 150 listića

15/11/2020

Na nekoliko mjesta posmatračima opozicije nije dozvoljen ulaz u prostoriju gdje se odvijaju izbori, a na nekim mjestima je uočen nedostatak listića

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić izjavio je da su najveće nepravilnosti na početku glasanja uočene u Zvorniku i Doboju, gdje posmatračima opozicionih stranaka nije dozvoljeno da uđu na biračka mjesta.

“U Novom Gradu u mjestu Suhača zatvoreno je biračko mjesto zbog pokušaja da se u glasačku kutiju ubaci 150 listića, koji su prema našim saznanjima, štampani u privatnoj štampariji u Prijedoru”, tvrdi Šešić.

Šešić je na konferenciji za novinare u Banjaluci naveo da su uočene nepravilnosti i na pojedinim biračkim mjestima u Banjaluci.

“Na nekoliko mjesta posmatračima opozicije nije dozvoljen ulaz u prostoriju gdje se odvijaju izbori, a na nekim mjestima je uočen nedostatak listića. U Lazervu i Kuljanima zabilježen je pokušaj prevare `bugarski voz`, gdje je uhvaćena žena koja je u kutiju ubacila dva glasačka listića, umjesto jednog”, naveo je Šešić

Šešić je rekao da pravni timovi SDS-a već sada rade na pokretanju krivičnih prijava protiv počinioca izborne krađe koji su uhvaćeni na djelu.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.