Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šešić: Uvećavaju račune za struju kako bi finansirali mini hidrocentrale

Бањалука – Шешић – прес
Šešić: Da Kalinić objasni kome je dao Dejtonski sporazum

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić izjavio je danas da je “Elektroprivreda Republike Srpske” prošle godine negativno poslovala, te su osnovni razlozi za to stranačko zapošljavanje i ulaganje novca u predizbornu kampanju.

Šešić je istakao da je izvještaj revizorske kuće “Dilojt” pokazao da je “Elektroprivreda” prošlu godinu završila sa minusom od 70 miliona KM, te da postoji tendencija povećanja duga u narednim godinama.

“S obzirom na to da u Republici Srpskoj nema ni moralne ni krivične odgovornosti, mi od nadležnih u Elektroprivredi tražimo odgovor za minus u poslovanju”, rekao je Šešić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Šešić je naveo da su računi za električnu energiju za prethodni mjesec uvećani zbog povećanja izdvajanja za mini hidrocentrale.

“Izdvajanje za mini hidrocentrale je sa pet miliona KM, koliko je izdvajano 2015. godine, povećano na 20 miliona KM ove godine. Sljedeće godine se predviđa da će biti potrebno 25 miliona KM za ove namjene”, istakao je Šešić.

On je rekao da Republika Srpska nema nikakve koristi od mini hidrocentrala, te da bi mnogo važnije bilo da se izgradi hidoelektrana “Buk bijela”, koja bi bila u vlasništvu Republike Srpske i koja bi donosila novac.

Šešić je dodao da je dobro što je počela gasifikacija u RS-u, ali da je sporno što je pitanje gasifikacije ograničeno samo na Rafineriju Brod.

Komentarišući pronalaženje primjerka Dejtonskog mirovnog sporazuma, Šešić je rekao da je zanimljivo da je ovaj dokument pronađen kod čovjeka koji je bio vozač bivšeg predsjednika Narodne skupštine Dragana Kalinića, koji treba da odgovori da li je on taj dokument dao vozaču.

Šešić je rekao da vlast u RS referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH koristi kao političko pitanje, te da rukovodstvo SDS-a traži da se sprovede referendum, koji će oni podržati svojim izlaskom na glasanje.