Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

muprs

Šest ugostiteljskih objekata prekršilo propise za vrijeme epidemije

kafana-noc-policija

Tužioci su se izjasnili da se radi o krivičnim djelima “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kontinuirano provodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom, te je proteklog vikenda kontrolama ugostiteljskih objekata u RS-u evidentirano šest krivičnih djela “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su 3. oktobra u Banjaluci izvršili raciju u tri ugostiteljska objekta, u kojima su zatekli 120 lica, 170 i 132 lica”, saopšteno je iz MUP-a RS.

Istog dana policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad su izvršili kontrolu kafe kluba u kojem su zatekli 270 gostiju, policijski službenici Policijske uprave Prijedor izvršili su raciju u jednom ugostiteljskom objektu u Prijedoru, gdje je zatečeno 112 lica.

“Policijski službenici Policijske uprave Doboj su 3. oktobra u Tesliću izvršili raciju u ugostiteljskom objektu, u kojem je zatečeno 146 lica”, saopšteno je iz MUP-a.

O svim ovim događajima tužioci su se izjasnili da se radi o krivičnim djelima “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

“MUP RS poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi. U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, dodaje se u saopštenju.