Pomozi.ba

Šestogodišnjem Adilu s paralizom ruke za operaciju potrebno 8.000 KM

adil

Dječakova majka je imala težak porod, prilikom kojeg su Adilu oštećeni živci zbog čega mu je desna ruka od rođenja paralizovana

Iz humanitarne organizacije Pomozi.ba pozivaju na pomoć šestogodišnjem dječaku Adilu Tarakčiji iz sela Maline kod Travnika kome je desna ruka od rođenja paralizovana.

Njegova majka je imala težak porod, prilikom kojeg su Adilu oštećeni živci zbog čega mu je desna ruka paralizovana. Uprkos mjesecima provedenim u bolnicama i na fizioterapijama, dječaku je i danas ruka potpuno nepokretna.

“Problem paralize bi jedino mogla riješiti operacija ruke od 8.000 KM koju njegovi roditelji ne mogu platiti. Adil je treće dijete porodice Tarakčija, a majka i otac su nezaposleni, te su bili prinuđeni prodati gotovo svu stoku od koje su živjeli. Otac radi povremene sezonske poslove, te sa najminimalnijim primanjima porodica Tarakčija sama ne može priuštiti da dječak ode na operaciju u Foču, kako bi konačno mogao početi koristiti svoju desnu ruku.

“Za porodicu Tarakčija 8.000 KM je velika suma novca, ali ako budemo djelovali zajedno i svi donirali barem koju marku, vrlo lako ćemo skupiti potrebni iznos. Adila bi najviše usrećilo kada bi sam, bez pomoći roditelja, mogao obavljati svakodnevne aktivnosti i igrati se s drugom djecom, zato pozivamo sve ljude dobre volje da zajedno pomognemo u ispunjenju njegove želje”, navode iz organizavije.

Pozivom na broj 17012 za Adila mogu se donirati dvije konvertibilne marke, a uplata se može izvršiti i putem računa:

PayPal: paypal1@pomozi.ba

Za novčane uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Bank BiH

154-180-20085330-48

Za novčane uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Adil Tarakčija

Za novčane uplate na račun organizacije u Austriji:

Name: hilfhelfen-pomozi.ba

Verwendungszweck: Adil Tarakčija

ERSTE BANK

IBAN: AT64 2011182266475400

BIC: GIBAATWWXXX

Wien, Oestereich