Sestra Dženana Memića pozvala građane Sarajeva na proteste

Pravda za Dženana Memića

Sestra preminulog Dženana Memića pozvala je sve građane Sarajeva na proteste koji će se 15. maja u 18 sati održati na Vilsonovom šetalištu

Na svom Facebook profilu, Arijana Memić se obratila se svim građanima koji su poznavali njenog brata Dženana.

Njen post prenismo u cjelosti:

“Prijatelji i rodbino,

dvije godine i tri mjeseca se borimo bez ijednog dana pauze. Ne prođe noć da zaspimo, a da ne mislimo na to šta su nam uzeli i koji je sljedeći korak potreban ućiniti, da bi dobili ono sto zaslužuju. Ne prođe jutro da se probudimo, a da ne pomislimo prvo na Dženana i bol koju njihova nepravda dodatno uvećava. Borimo se uz određenu podrsku ljudi, ali ako sagledate situaciju realno, jasno vam je da je naša borba slična borbi sa vjetrenjačama. No ipak, znajući da rezultati naše borbe neće vratiti Dženana, ipak ne posustajemo, ne odustajemo. Idemo naprijed, korak po korak i uprkos svim smicalicama, podvalama i zamkama koje nam stavljaju na put.

Svi vi koji poznajete mene, moje roditelje, poznavali ste mog Dženana, vama se obraćam sada.

Probudite se iz dubokog zimskog sna i stanite u odbranu svog druga, kojeg one kobne noći nije imao ko braniti! Počnite tako što ćete svi, ali bas svi, podijeliti poziv na protest na vašim profilima. Mene izgovori vise ne zanimaju, jer ja od tih izgovora nemam ništa. Oni obično dolaze upakovani u privatne poruke u kojima izjavljujete podrsku, ali eto, ne smijete javno.

Pa ja vas sada pitam, zašto ne smijete?!

Koga se to bojite, a pred koga ja već prije vas nisam stala uzdignute glave? Ko će vam to uraditi gore nego što je uradio meni, a da nemate potrebu i želju da ga u tome spriječite? Ko ste vi, prijatelji Dženana Memića, moji prijatelji ili veliki govornici iza zatvorenih vrata, a mali miševi pred narodom?

Očekujem od vas da podijelite svi objavu, očekujem od vas da svi dođete na protest i podržite nas, očekujem od vas da nam date dio snage, kako bi osigurali da ne posustanemo, a u slučaju da to ne uradite, pa znat cu onda za koji tim igrate i gdje su vaši lični prioriteti.

JA OD SVOG DŽENANA NEĆU ODUSTATI, HOĆETE LI VI?!

PRAVDA ZA DŽENANA MEMIĆA”, napisala je Arijana Memić.