Arijana Memić

Sestra ubijenog Dženana burno reagovala nakon presude, uputila poruku sudiji Periću

arijana memic ss

Sudsko vijeće Suda BiH, kojim je predsjedavao Branko Perić, oslobodio je sve optužene, uz obraloženje da Tužilaštvo nije dokazalo navode iz optužnice

Sud BiH u predmetu Zijad Mutap i drugi donio je presudu kojom se optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobađaju svih optužbi.

Sudsko vijeće Suda BiH, kojim je predsjedavao Branko Perić, oslobodio je sve optužene, uz obraloženje da Tužilaštvo nije dokazalo navode iz optužnice.

U trenutku kada se sudija Branko Perić obratio Murizu Memiću sa rečenicom da je svjestan da je ovo za njega bio težak postupak, Arijana Memić poručila mu je da nije častan i da će “biti pravde” u ovoj državi”.

Foto: D. B./Fokus.ba

– Sram vas bilo. Bogom vam se kunemo da neće ostati na ovome. Bit će pravde i za Dženana i za sve ostale – rekla je Arijana Memić.

Nakon toga Arijana i Muriz su napustili sudnicu gdje traje čitanje obrazloženja oslobađajuće presude.

Arijana je po izlasku iz sudnice poručila  da će njena porodica nastaviti ovu borbu bez obzira na sve. Ponovila je kako je ovo nepravedna odluka suda, ali da iznad svih postoji jedan sudija.

– Teško njima za ovoliku nepravdu. Sedam godina crkavamo da dođemo do pravde, ovi ljudi su tu jer postoje dokazi. Ali dok je ovakvih sudija, ovako će nam svima biti. Ali, svaki put kada su nam poturili nogu mi smo bili jači, ali sada poručujemo tek će sada da vide ko smo i šta smo i koliko ima imo snage, a hvala Bogu imamo je – poručila je Arijana.

Arijana se zahvalila cjelokupnoj javnosti na praćenju ovog slučaja od samog početka. Posebno medijima.

– Javnost molim da ostane uz nas kao i do sada, ovo će biti duga i teška borba jer već jeste ali nema odustajanja, a i kada bismo odustajali – Dženan to ne bi htio. it će pravde za Dženana Bogom vam se kunem – rekla je Arijana.

Danas je izrečena prvostepena presudi na kojoj Tužilaštvo ima pravo žalbe.